Προληπτική ενημέρωση των πολιτών – Χώροι Καταφυγής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης σε περίπτωση σεισμού.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί σε όλους τους τομείς της πολιτικής προστασίας, έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από εκδήλωση σεισμών, με την κωδική ονομασία “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” (αρ. αποφ. ΔΣ121/2020 και ΑΔΑ: ΩΘΧΛΩΡ7-8Μ1).
Για την προληπτική ενημέρωση των πολιτών σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση σεισμού μεταβαίνουμε στους χώρους καταφυγής που έχουν προβλεφθεί στο σχέδιο όπως αναφέρονται παρακάτω.
Ως χώροι καταφυγής (ή συγκέντρωσης ή συνάθροισης) θεωρούνται ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη που αποσκοπούν στην ασφαλή συγκέντρωση του πληθυσμού, ως πρώτη αντίδραση σε ένα συμβάν έκτακτης ανάγκης (αποτυπώνονται στον χάρτη με κίτρινο χρώμα – ένα για κάθε τομέα).
Οι χώροι καταφυγής δύναται να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι άμεσης στέγασης, με διάρκεια παραμονής ωρών έως λίγων ημερών, δηλαδή μέχρι την επάνοδο των πληγέντων στις κατοικίες τους ή την μετεγκατάστασή τους σε χώρους προσωρινής στέγασης.

Πατήστε πάνω στην εικόνα ή εδώ για λήψη αρχείου σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Χάρτης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης χωρισμένος σε Τομείς. Επισημαίνεται το σχέδιο οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού.

Οι παρακάτω χώροι έχουν προβλεφθεί να λειτουργήσουν σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ ΦΕΚ (423/Β’/2003):

📞Τηλέφωνα επικοινωνίας:
-15415 Γραμμή Δημότη Ελληνικού – Αργυρούπολης
-693 694 6943 Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
-210 9955396 Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης
Διαβάστε επίσης αναλυτικά τις οδηγίες προστασίας σε περίπτωση σεισμού στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/seismoi