Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση ανασκόπησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smart Bear, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με στόχο τη βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων πολιτών. Η συνάντηση είχε ως επίκεντρο την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη μέσω της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη συνάντηση ανασκόπησης του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου Smart Bear τη δική της θέση είχε η Διακήρυξη με το μήνυμα: Κανείς ηλικιωμένος με χρόνιο νόσημα δεν θα μείνει πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας.

Στην παρουσίαση και συζήτηση της Διακήρυξης συμμετείχαν δήμαρχοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης, και εκπρόσωποι εταιρειών στον χώρο της υγείας από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πυρήνας της Διακήρυξης είναι η θέση ότι η ψηφιακή υγεία, είναι το μέλλον των Ευρωπαϊκών Συστημάτων Υγείας και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενεργοποιήσουν πολιτικές, για να αυξήσουν τον ψηφιακό αλφαβητισμό υγείας των πιο ηλικιωμένων, με υποστήριξη των άτυπων φροντιστών τους.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης  Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε προγράμματα που βοηθούν την υγιή γήρανση του πληθυσμού. Ως Δήμος στοχεύουμε σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής και είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα Smart Bear, το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων».

Στη συνάντηση την Ε.Ε. εκπροσώπησαν υψηλόβαθμα στελέχη του Ευρωπαϊκού  Εκτελεστικού Οργανισμού για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (HaDEA) της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DGCONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετείχαν ακόμα στελέχη καινοτόμων εταιριών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ηλετρονικής υγείας, ερευνητές από Πανεπιστήμια και φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας χωρών της Ε.Ε.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες και προγράμματα που προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την υγεία, με στόχο να μην μείνει κανένας πίσω.