Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, μια βραδιά γιορτής με ζωντανή την παράδοσή μας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και γέμισε το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.

«Γέφυρες» μελωδικές, ποιητικές, κινητικές, χορευτικές. Ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα. Μεταξύ τόπων γειτονικών αλλά και μακρινών, Ανατολής και Δύσης, υπαίθρου και πόλης.  Μεταξύ ανθρώπων. Γέφυρες με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Γέφυρες με τη ζωή!

Συρτός, μπάλος, σούστα, τσάμικος, καρσιλαμάς, καβοντορίτικος, χασάπικος και δεκάδες χοροί που παραδοσιακά κρατούν ζωντανή την παράδοσή μας στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα παρουσιάστηκαν από τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακού Χορού του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, στα οποία φιλικά συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Δημόπουλος και Γεώργιος Φούντζουλας.

Την χορευτική επιμέλεια είχαν οι Χίλντα – Ζωή Ούτση και Χαρίτων Χαριτωνίδης.

Συνόδευσαν οι μουσικοί… Ηλίας Πλαστήρας (κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα, τραγούδι), Δημήτρης Κωνσταντής (λαούτο, τραγούδι), Γιώργος Γκόγκος (βιολί), Διονύσης Ζώης (κρουστά), Χαράλαμπς Μουρούζης (ποντιακή λύρα, τραγούδι), Χαρίτων Χαριτωνίδης (τσαμπούνα).

Στην αρχή της εκδήλωσης και πριν αρχίσουν οι χοροί, μια τούρτα έκπληξη έκανε την εμφάνισή της και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο που είχε τα γενέθλιά του να σβήσει τα κεράκια. Βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε τους παριστάμενους που όλοι μαζί του τραγούδησαν το «Να ζήσεις Δήμαρχε, και Χρόνια Πολλά» και ανταπέδωσε με τη σειρά τους τις ευχές για μακροημέρευση και υγεία σε όλους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Βαγγέλης Νικοθόδης.