Η μουσική παράσταση «Σαν Παλιό Σινεμά» ανέβηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού II, με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά από συνεργασία των Τμημάτων  Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου.

Ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου με τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σπύρο Μπιμπίλα, Μπέσσυ Αργυράκη, Σόφη Ζανίνου, Ελένη Καρακάση, Χριστίνα Μαραγκόζη, Κώστα Μαρτάκη, Εβελίνα Νικόλιζα, Παναγιώτη Πετράκη, Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Μία καταπληκτική βραδιά κάτω από την πανσέληνο που σκόρπισε λίγες στιγμές ανθρωπιάς και ξενοιασιάς στις κρατούμενες του καταστήματος.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας. Στην αποστολή συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Αλεξάνδρα Αφεντάκη και Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Στέλλα Ρικανιάδη και εργαζόμενοι των Δομών του Δήμου μας.

Ευχαριστίες εκφράζονται στην Διευθύντρια Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου καθώς και όλο το προσωπικό των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού για την άψογη φιλοξενία τους.

«Είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση που συμπεριλαμβάνεται στην προσπάθεια μας να ανοίξουμε τις φυλακές προς την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό που τα κορίτσια μας είναι έξω, κάτω από τα αστέρια και όχι μέσα στους θαλάμους», δήλωσε με συγκίνηση η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο πολιτισμός αποτελεί πάντα το εισιτήριο για να ονειρεύεσαι, για να ξεφεύγεις από τις δυσκολίες της ζωής, για να παίρνεις δύναμη και να σκέφτεσαι ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε περήφανοι που ως Δήμος συνδράμουμε την προσπάθεια για την κοινωνικοποίηση των κρατουμένων. Μάλιστα, εφαρμόσαμε και πρακτικές ουσίας καθώς στο Δήμο μας τρέξαμε μια εβδομάδα με στόχο «Καμία γυναίκα μόνη» και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας δείξαμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας είδη ατομικής υγιεινής. Η παράσταση «Σαν παλιό σινεμά» πρόσφερε μια αξέχαστη βραδιά με πολλές εμπειρίες που θα μας συνοδεύει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η δράση «Καμία γυναίκα μόνη» διοργανώθηκε από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και την Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΚΙΓΕΑ και την Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών – Παράρτημα Αργυρούπολης και είχε διάρκεια μιας εβδομάδας συγκεντρώνοντας είδη ατομικής υγιεινής τα οποία προσφέρθηκαν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.