Τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανοιχτές για το κοινό, πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στα τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης μας, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την ιδιαίτερη φροντίδα  που απαιτούν τα κάτω άκρα μας  και την πρόληψη τυχόν προβλημάτων που μπορεί να υπάρξουν λόγω σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπάθειες κ.α.

Η προσέλευση των μελών των ΚΑΠΗ υπήρξε μεγάλη και το θερμό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να επαναληφθούν αντίστοιχες νέες δράσεις.

Τα πόδια μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη της καθημερινότητας μας, συμβάλλουν και βοηθούν σε όλες τις δραστηριότητες που καλούμαστε να ολοκληρώσουμε μέσα στην ημέρα μας. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι φαίνεται να αμελούν την περιποίηση των ποδιών τους. Οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουν στην περιποίηση των κάτω άκρων από αισθητικής πλευράς και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου τα πόδια είναι πιο «εκτεθειμένα» λόγω των παπουτσιών, λόγω διακοπών, θάλασσας κ.α. Η περιποίηση των ποδιών τόσο σε επίπεδο καλαισθησίας, όσο και σε πιο γενικό επίπεδο συμβάλλει στην καλύτερη εικόνα, στην ανακούφιση της κούρασης και άλλων παραγόντων, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και για λόγους υγείας των ποδιών.

Ομιλήτρια ήταν η κα Γιάννου Ευγενία, Σύμβουλος σε θέματα υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ποδολόγος -Εξειδίκευση στο διαβητικό πόδι, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρείου Διαβητικού ποδιού, Διαβητολογικό Τμήμα Τζάνειο Γ. Ν. Πειραιά, Καθηγήτρια Ποδολογίας Σιβιτανιδείου Σχολής.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών. Η καλή ρύθμιση των σακχάρων αίματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη. Τα όργανα στόχοι που προσβάλλονται από το σακχαρώδη διαβήτη είναι οι οφθαλμοί, οι νεφροί, το νευρικό σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των περιφερικών αρτηριών», όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

«Η ενημέρωση είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε για την πρόληψη και ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ασκώντας κοινωνική πολιτική μεριμνά για τους συμπολίτες μας. Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε έχουμε ως στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ευαισθητοποίησουμε για το σοβαρό ζήτημα του διαβητικού ποδιού προάγοντας έτσι την ενημέρωση, την πρόληψη και την φροντίδα. Με αγάπη μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, μια κοινότητα υγιή και ενωμένη», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Ευχαρίστησε επίσης θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άρτια διοργάνωση.