Σε μια γιορτή “θεσμό” για την νεολαία μας, πραγματοποιήθηκε παραμονή των Θεοφανείων, η βράβευση για μια ακόμη χρονιά, των επιτυχόντων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που εισήχθησαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, από το Δήμο και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Χαμόγελα, νιότη, ενθουσιασμός, συγκίνηση και ανάμεικτα συναισθήματα είχε η εκδήλωση που επισφράγισε την αναγνώριση των κόπων, των προσπαθειών και των επιτυχιών τους.

Ο τιμητικός έπαινος μαζί με τις ευχές και τις συμβουλές μας, θα είναι ένα ενθύμιο που θα τους συντροφεύει στην πορεία τους. Ενώ και τα συμβολικά δώρα που δώσαμε είναι μια μικρή πρώτη αναγνώριση των προσπαθειών και των κόπων τους.

Στο τέλος υπήρξε κλήρωση με πολλά δώρα και εκπλήξεις ενώ τιμήθηκε και ο Κώστας Τζεμπελίκος για την πολύχρονη προσφορά του στο γονεϊκό κίνημα.

Με πολλαπλούς συμβολισμούς το μήνυμα του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου που μεταξύ άλλων εστίασε στην επιτυχία του ανθρώπου.

«Αυτό που είναι σημαντικό και έχει μεγάλη σημασία, είναι να καθορίσετε οι ίδιοι ποιοι είναι οι στόχοι σας, το όραμά σας και ποια θέλετε να είναι η θέση σας μέσα στην κοινωνία. Αν θα μπορέσουμε μέσα από τη νέα γενιά επιτέλους, έξω από κόμματα και ιδεολογίες, να δημιουργήσουμε όχι τον άνθρωπο της επιτυχίας, αλλά την επιτυχία του ανθρώπου. Αυτό θα το πετύχουμε, εάν εσείς, η νέα γενιά επιστημόνων συνδυάσει την επιστήμη με τον ανθρωπισμό, υπηρετώντας το σύνολο, το «εμείς». Να κατανοήσουμε επιτέλους, ότι δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και η πρώτη και ιερότερη είναι απέναντι στο συνάνθρωπό μας. Βλέπετε ότι βιώνουμε τραγικές καταστάσεις που μας μεταφέρουν δεκαετίες πίσω και αυτό διότι έχουμε χάσει την επαφή με την ανθρωπιά, με το συνάνθρωπο και το διπλανό μας. Μελλοντικά θα σας θυμούνται για τα έργα ψυχής, έργα ζωής, έργα ανθρωπιάς που θα κάνετε. Και εύχομαι, να με αξιώσει ο Θεός και σε μια εικοσαετία να συναντάω τα παιδιά που σήμερα τιμήσαμε και να καμαρώνω διπλά για αυτά, γιατί είναι τα παιδιά μας που θα πάνε αυτή τη χώρα μπροστά».

Πάντα θα είμαστε κοντά στα παιδιά μας και πάντα θα τα ενθαρρύνουμε για ένα καλύτερο αύριο!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!