Ο Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σας προσκαλεί στην ημερίδα ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη «Η μεταβολική μάστιγα του 21ου αιώνα» που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:30μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Κύπρου 68,Αργυρούπολη). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.Ν.) και τον Πρόεδρο του Ανδρέα Μελιδώνη.
Πρόγραμμα ημερίδας
Ομιλητές
1. Ανδρέας Μελιδώνης με θέμα : «Σακχαρώδης Διαβήτης. Η μεταβολική μάστιγα του 21ου αιώνα». Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού-Καρδιομεταβολικού Κέντρου Metropolitan Hospital. Προέδρος Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων .
2. Μαρία Μελετιάδου με θέμα: «Η υγιεινοδιαιτητική παρέμβαση και η ενημέρωση είναι τα δυνατά όπλα στην αντιμετώπιση του Σ.Δ». Προϊσταμένη ΜΕΠΚ«ΤΖΑΝΕΙΟ»Γ.Ν.Π, MSc. Director/Instructor Basic Life Support (BLS) ERC, Instructor Immediate Life Support (ILS) ERC
3. Γιάννου Ευγενία με θέμα :Το διαβητικό πόδι η σημαντική χρόνια επιπλοκή. Πρόληψη και παρεμβάσεις Σ.Δ. Ποδολόγος -Εξειδίκευση στο διαβητικό πόδι. Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρείου Διαβητικού ποδιού. Διαβητολογικό Τμήμα Τζάνειο Γ.Ν.Πειραιά. Καθηγήτρια Ποδολογίας Σιβιτανιδείου Σχολής.Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Αργυρούπολης – Ελληνικού με την παράταξη Ενωμένη Πόλη Γιάννης Κωνσταντάτος.
Την ημερίδα συντονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος- Ιατρός Ρευματολόγος
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (τύπου Ι ή νεανικός ή ινσουλινοεξαρτώμενος είτε τύπου ΙΙ ή τύπου ενηλίκων είτε διαβήτης εγκυμοσύνης κλπ. κοινώς “ζάχαρο”) αποτελεί νόσο με παγκόσμια κατανομή και σοβαρές επιπλοκές για τους πάσχοντες.
Η πρόληψη και η εντατική παρακολούθηση αποτελούν χρήσιμα όπλα για την αντιμετώπιση του. Περίπου 285 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έπασχαν το 2010 από ΣΔ.
Το ποσοστό αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030 με μεγαλύτερη τάση αύξησης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Από αυτούς το 90% των ασθενών αφορά τον ΣΔ τύπου ΙΙ. Ο τύπος αυτός σχετίζεται κυρίως με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την παχυσαρκία και χαρακτηρίζει τις κοινωνίες που έχουν υιοθετήσει «δυτικό τρόπο ζωής».
Αν πάσχετε από Σακχαρώδη Διαβήτη, αν διαβιείτε με κάποιον που νοσεί από Σακχαρώδη Διαβήτη και αν ενδιαφέρεστε για μια ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση σας περιμένουμε στο
Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης
την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:30μ.μ.
Hmerida Diabitis Prosklisi 01
Hmerida Diabitis Afisa 01