Τη στιγμή που η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, ενίσχυσε η παρουσία του ΣΠΑΥ και των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.
Κλιμάκιο εθελοντών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης – (Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης) με πλήρη εξοπλισμό από το πρωί της Τετάρτης, 23 Αυγούστου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, επιχείρησε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης και στη διάσωση του.
Παράλληλα, οι υδροφόρες του Δήμου και του ΣΠΑΥ βρίσκονταν διαρκώς στη διάθεσή της πυροσβεστικής και εφοδίαζαν τα εκεί οχήματα, υπό αντίξοες συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 200 τόνοι νερό δόθηκαν από τις υδροφόρες για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Την «Ευγνωμοσύνη!» του εξέφρασε με συγκίνηση ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος προκειμένου να ευχαριστήσει τους εθελοντές. «Οι καλύτερα εκπαιδευμένοι εθελοντές μας κυριολεκτικά είναι παρόντες σε μία τρομερή μάχη. Καλό κουράγιο σε όλους!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΠΑΥ με τον εξοπλισμό, την υποδομή και τη δύναμη ψυχής των εθελοντών του θα είναι πάντα παρών όποτε και όπου χρειαστεί».