Οι αλήθειες, τα ψέματα και οι γραφικότητες με τα σκουπίδια!
Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στην επικαιρότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εντός της επένδυσης του Ελληνικού, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων εντός του αεροδρομίου και η τροποποίηση αυτή έθεσε το θέμα σε δημόσια διαβούλευση.
Στην εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο βρήκαν την ευκαιρία και ξεκίνησαν τα γνωστά τους, οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές της πόλης μας, σπέρνοντας πανικό με ανακρίβειες και αναλήθειες και παράλληλα οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου, πάνω στην στεναχώρια τους, επειδή ουδείς τους ρώτησε για το θέμα αυτό, έστησαν πάρτι πανικού και ενώ είναι εκτεθειμένοι με τους δικούς τους σταθμούς μεταφόρτωσης, κουνάνε το δάχτυλο σε εμάς που είμαστε οι νόμιμοι της ιστορίας.
Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι αλήθειες, τα ψέματα και οι γραφικότητες που υπήρξαν και ως εισήγηση του Δημάρχου Αλίμου, κυκλοφορούν αυτή την περίοδο, ως αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζοντας τις θέσεις και απόψεις μας όπως αποτυπώθηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης που συζήτησε το θέμα.
-1-
ΑΛΗΘΕΙΑ
Η επένδυση πρέπει να δημιουργήσει έναν Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων εντός του αεροδρομίου. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να χρηματοδοτήσει έως 50% την μελέτη για δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων για τους τρεις Δήμους, σε οικόπεδο που θα υποδείξουν αυτοί (Ελληνικό – Αργυρούπολη, Άλιμος, Γλυφάδα).
ΨΕΜΑ
Ουδέποτε είπαμε εμείς ότι θέλουμε να αλλάξει αυτό. Εμείς ερωτηθήκαμε στο χώρο της επένδυσης, αν ο Δήμος μας θα μαζεύει ως οφείλει τα απορρίμματα του αεροδρομίου, χρησιμοποιώντας τη νόμιμη μεταφόρτωση που ήδη έχει, ως ένας ενιαίος Δήμος. Οι δημότες της επένδυσης, ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, είναι το ίδιο δημότες για εμάς, όπως όλοι οι δημότες της πόλης μας! Δεν ρωτήθηκε ούτε ο Άλιμος, ούτε η Γλυφάδα, γιατί απλούστατα οι νέοι κάτοικοι εντός της επένδυσης δεν θα είναι δημότες τους κάτι που φάνηκε επιτέλους και με τον πιο επίσημο τρόπο, αλλά δεν θέλουν να το κατανοήσουν.
Στην μεν Γλυφάδα δεν χτίζεται ούτε ένα πεζοδρόμιο, στον δε Άλιμο τα ελάχιστα σπίτια που θα υπάρχουν στα όριά του, παραβλέπουν οι συνάδελφοι να πουν στους Δημοτικούς τους Συμβούλους, ότι εάν γίνει τελικά ο Σταθμός εντός της Επένδυσης, η διαχείριση θα γίνεται αποκλειστικά από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Ελληνικού και όχι από τους Δήμους. Συνεπώς, είτε γίνει ο σταθμός, είτε δεν γίνει εντός του αεροδρομίου, ούτε ο Δήμος Γλυφάδας, ούτε ο Δήμος Αλίμου, έχουν καμία παρέμβαση στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων εντός της επένδυσης, με βάση το Νόμο και αυτό που ισχύει αλλά είναι θέμα αποκλειστικά του Δήμου μας και του Φορέα Διαχείρισης. Τόσο απλά!
-2-
ΑΛΗΘΕΙΑ
Στην ερώτηση: «Μπορεί ο Δήμος μας να διαχειριστεί και τα σκουπίδια της επένδυσης; Η απάντηση είναι: «Φυσικά. Ο Δήμος μας όχι μόνο καλύπτει τις δικές του ανάγκες, αλλά θα καλύψει ως οφείλει, ηθικά και συνταγματικά, και τις ανάγκες των νέων δημοτών του εντός της επένδυσης. Ήδη, καλύπτουμε και τις ανάγκες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που όλως τυχαίως το παραβλέπουν οι δημαγωγοί, οι λαϊκιστές και οι Συνάδελφοι Δήμαρχοι να το αναφέρουν.
Η ποσότητα του αεροδρομίου δεν είναι μεγάλη και αντιθέτω, θα φέρει πολλαπλά οφέλη, αν εισπράττουμε εμείς και από εκεί τα δημοτικά τέλη αντί να πηγαίνουν στον φορέα. Να σημειωθεί ότι έχουμε νόμιμη παράταση της διαμονής μας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, για ένα Σταθμό που λειτουργεί στην Αργυρούπολης από το 1975 και βρίσκεται εντός του νέου Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού που έχει προβλεφθεί η χωροθέτησή του μαζί επίσης με αυτό του Δήμου Ηλιούπολης. Γι’ αυτό, ας σταματήσουν οι γραφικότητες περί προστασίας Υμηττού, σε εμάς που έχουμε αποδείξει σε όλη την Ελλάδα πόσο τον προστατεύομε από εκείνους που τον έχουν γεμίσει νεκροταφεία και τσιμέντα!
ΨΕΜΑ
Είναι αναληθές ότι οι τρεις δήμοι θα κάνουμε μέσα στην επένδυση Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, καθώς αυτό δεν προβλέφθηκε πουθενά. Οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου δεν έχουν οικόπεδο να υποδείξουν για αυτό το σκοπό. Επίσης δεν μπορούμε να συνεργαστούμε ποτέ με αυτούς που μας έχουν στείλει στα δικαστήρια (εργαζόμενους, αντιδημάρχους και τον ίδιο τον Δήμο για να αλλάξουν τα όρια και τα λοιπά). Αλήθεια, πως μπορείς να κάνεις συνέργεια με αυτούς που σε διώκουν; Ανεξαρτήτως λοιπόν, αν χάνουν τα δικαστήρια, το ένα μετά το άλλο και ανεξαρτήτως αν τα όρια του Δήμου μας περιχαρακώθηκαν και δεν αμφισβητήθηκαν, γι’ αυτό και ερωτηθήκαμε εμείς με επιστολή και απαντήσαμε σε αυτήν, επί της ουσίας δεν παύουν να είναι δύο πάρα πολύ πλούσιοι Δήμοι, οι οποίοι εμμονικά προσπαθούν να αρπάξουν από το Ελληνικό ό,τι μπορούν. Αλλά πλανώνται οικτρά! Παρά τις ανακρίβειες που ανέφερε ο κ. Κονδύλης στο δημοτικό του συμβούλιο με την απαράδεκτη εισήγησή του.
– 3 –
ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αντιπολίτευση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς να απαντά επί της ουσίας και χωρίς να καταθέτει πολιτικές απόψεις. Δεν διευκρινίζει καν, αν όντως τα όρια μας είναι τα σωστά με τον Δήμο Αλίμου και Γλυφάδας και αν όντως οι κάτοικοι του Ελληνικού είναι δημότες δικοί μας. Bλέπετε, η στενή σχέση που έχουν με τον κ. Παπανικολάου ξεπερνάει ακόμα και την ανάγκη να πουν ποια είναι τα όρια του Δήμου μας. Μια σχέση που ξεκινάει από τα ψέματα που έλεγαν και τους καταδικάσαμε ως συκοφάντες, τον κ. Κορτζίδη με όλως τυχαίως τότε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Δήμαρχο Γλυφάδας. Είναι οι γνωστοί συκοφάντες που έβγαιναν και έλεγαν ότι εμείς θα δημιουργήσουμε Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Γήπεδο των Σουρμένων. Φυσικά και καταδικάστηκαν στο δικαστήριο και χρηματικό πρόστιμο τους επιβλήθηκε για τα ψέματα που διέσπειραν. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόταση από εμάς και αποδείχτηκε περίτρανα στα δικαστήρια.
Συμπέρασμα
Όπως ξεκαθαρίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι εντός της επένδυσης πρέπει να γίνει ένας ΣΜΑ για τις ανάγκες της επένδυσης, την διαχείριση του οποίου θα έχει αποκλειστικά ο Φορέας (που την πλειοψηφία έχει ο Δήμος μας).
Ας μην διαδίδουν ανακρίβειες οι διάφοροι τυχοδιώκτες διότι πάλι για εμάς δεν αλλάζει τίποτα.
Εάν δεν γίνει, εμείς πάλι ως Δήμος θα αναλάβουμε την ευθύνη μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια των νέων κατοίκων του Δήμου μας.
Βέβαια οι Σταθμοί Διαχείρισης Απορριμμάτων πλέον και η τριτοκοσμική χωματερή που έχει ο Δήμος Αλίμου δίπλα στην επένδυση, για το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι επιθεωρητές περιβάλλοντος και για τον ιδιωτικό χώρο κοινωφέλειας που καταλαμβάνει αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει με ατράνταχτες αποδείξεις το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε και επιτέλους πρέπει να πάψουν στην Ελλάδα να υφίσταται τέτοιες χωματερές και να δούμε σύγχρονες μεθόδους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Προτείνουμε:
A) Εμείς προτείνουμε στην Κυβέρνηση να αποσύρει τη διαβούλευση και να ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση, να επανεξετάσουν το θέμα αφού προκαλεί δημαγωγικές και λαϊκίστικες αντιδράσεις από αυτούς που θέλουν απλά να παίξουν τις εντυπώσεις και να θυμούνται όλοι ότι δεν διαπραγματευόμαστε τα όρια και τις υποχρεώσεις απέναντι σε όλους τους δημότες μας εντός και εκτός της επένδυσης.
Β) Επειδή ο Δήμαρχος Αλίμου βγαίνει και κουνάει το δάχτυλο προς τον Δήμο μας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, όσο και στην κοινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας του με τη Δημοτική Ομάδα της Γλυφάδας και έδειχνε φωτογραφίες του νόμιμου ΣΜΑ του Δήμου μας, ο οποίος είναι ο πρώτος που πήρε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα το 2019 και σήμερα ψηφίστηκε νέα παράταση λειτουργίας του και είναι ο πρώτος ΣΜΑ στην Αττική με σύγχρονη υποδομή, καλά θα κάνει να σταματήσει τις γραφικότητες και να κοιτάξει την χωματερή που δείχνουμε στις φωτογραφίες ώστε να καταλάβει τι ονομάζει Σταθμό μεταφόρτωσης του Αλίμου! Με κάδους εντός του αθλητικού χώρου που παίζουν τα παιδιά του Αλίμου, ακριβώς πίσω από την εστία του γηπέδου ποδοσφαίρου, με τα σκουπίδια πεταμένα διάσπαρτα γύρω λες και βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα. Μια εικόνα που δεν ταιριάζει στην Δήμο Αλίμου και στους δημότες του, αλλά ούτε και σε εμάς που είμαστε γείτονες και λίγα μέτρα πιο πάνω κατοικούν οι δημότες τους Ελληνικού και της Αργυρούπολης.
Καλούμε την εταιρία LAMDA άμεσα να αποκαταστήσει το κοινωφελές οικόπεδο εντός των ορίων της που ο Δήμος Αλίμου έχει καταλάβει και παρά τη χρήση γης που δεν προβλέπει τη λειτουργία χωματερής, όπως δείχνουν και οι ενδεικτικές φωτογραφίες, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, διαφορετικά το επόμενο διάστημα θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο νομικά και με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να δούμε ποιοι είναι οι τιμητές μας και πως εννοούν το 2024 το Σταθμό Μεταφόρτωσης σε έναν Δήμο.
Ολοκληρώνοντας, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όποτε κληθεί να υπηρετήσει τους δημότες του, εντός και εκτός επένδυσης Ελληνικού, θα το πράξει όπως το απαιτεί ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος του.